Vitamin C i stora doser

Jag har blivit ännu mer intresserad av Vitamin C i stora doser efter fallet med den Nyzeeländska bonden som läkarna hade gett upp på att kunna rädda som räddades först med stora (50g = 50000mg/dag)  intravenösa doser och senare med ”liposomal C” doser när en annan läkare ville bara ge, motvilligt trots det som hade hänt, max 2g/dag intravenöst.


Några detaljer: Han var i koma i 3 veckor. Redan efter 2h (och 2*25g intravenös vitamin C) hade lungorna som var helt vätskefyllda, började klarna.   När han till slut togs av ECMO så räknade de med 3 månader i rehab. Han fortsatte med liposomal C och skrevs ut efter mindre är 2 veckor!

Här är en video (1h 25 min) som visa en längre presentation av Dr Thomas Levy, en hjärtläkare som har stor erfarenhet av Vitamin C i stora doser:

Han tar upp båda den LÅNGA erfarenhet och dokumentation av verkan av stora vitamin C doser, ofarligheten (bl a stora studier som visar att folk med högre Vit C nivå hade MINDRE risk för njurstenar (tvärtemot vissa uppgifter i media) och själva rättsläget. I NZ har de tagit upp IV Vitamin C som registrerat läkemedel (efter kontroversen omkring nära-döden räddningen av bonden Smith).  Han är mycket kritisk mot rotkanal och menar att de utgör svåra bakteriehärdar som även stora vitamin C doser inte räcker för att motverka. Han tycker de måste bort för att behandla framgångsrikt kroppen i övrigt.

Jag håller på experimentera med hemmagjort liposomal Vit C.

År 2014 var Dr. Suzanne Humphries i Sverige och denna föreläsning spelades in. Enda sak som hon säger som jag inte vet om jag delar är att hon inte vill att man spolar djupa sår med väteperoxid.

Vid 3:10 Vanliga myter om ”faror” med askorbinsyra/vitamin C
Vid 43:45 nämner hon att man kan även användas antiseptiskt, utvärtes.
Vid 57:40 Sepsis och allmän ofarlighet av hög dos IC vitmina C
Vid 1:03:26 Ebola  (även kolloidalt silver)
Vid 1:04:40 tuberculosis
Vid 1:05: pratar hon om framgångsrik behandling av stelkramp (tetanus)

Föredrag för läkare av Dr Levy

Applications of Vitamin C, Theoretical & Practical by Thomas Levy:

1h:10min Strategi för att kunna få vitamin C inom vården: Prata inte om att bota sjukdomen med C. Begär i stället koll av plasma nivå av Vit C. I samband med de flesta sjukdomar så kommer Vit C nivå att vara låg, ofta omätbar. Begär omedelbara åtgärder för att få upp det.

1h:51min I samband med kemo, om en person vill använda kemo, bör man använda stora C vitamin doser, men inte samtidigt som kemodoser. Ta det mellan doserna. Då hinner kemo ha sin verkan, sedan kan C hjälpa motarbeta cancercellerna och samtidigt städa upp skadorna som kemo gör på vanliga celler.

1h:54min Intravenös (IV) tips. Man kan ge IV även till spädbarn om de har tillräckligt stora vener, men intramuskulärt är annars (och även då) en väldig bra väg att gå. (Dels kan det vara svår att hålla ett spädbarn still och muskulärt ger en mer långverkande dosering.
Om IV gör ont, skall du inte ge bedövning. Bättre att prova ett annat ställe, en större ven. Försök se till att nålspetsen inte är mot venväggen.
För känsliga patienter bör man försöka få injektions vätskan att var nära kroppstemp. Värm först upp huvudpåsen av vätska. Sedan värm C lösningen och blanda och ge. (Att värma C gör att det börjar brytas ner).
”Mop up” I samband med en Vit C behandling av en pågående sjukdom, t ex vid en stor tumör som är känslig för C behandling, kan leda till en massa störande rester (toxiner, döda bakterier, döda cancerceller) som gör att patienten mår dåligt. Avbryt IV flödet en kvart. sedan fortsätta med halva mängden (som användes till reaktionen) fast mer utspädd.

Visa inlägg

2 tankar kring ”Vitamin C i stora doser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *