Utbildning

Jag är fil. mag. i utbildningskombinationen Ma/Fy och har en Fil. Lic i Fysik. Jag har undervisat på laborationer på Chalmers och arbetat på många Högstadieskolor och haft en del kortare uppdrag på gymnasieskolor. På 1990-talet började jag arbeta deltid för SSVH och pendlade från Kramfors.

1996 Fick jag heltid på SSVH och flyttade till Härnösand. Jag arbetade på SSVH till det blev CFL till det blev nedlagd lagom till min pensionering.  (Jag har fått lärarlegitimation efter pensioneringen.)

En del av sakerna vi gjorde på SSVH/CFL finns på www.kursnavet.se. En del som jag har gjort själv på den tiden finns på www.tupo.biz/kurser. Det finns där t. ex. några gemensamma  resurssidor om matematik och grafritare. och fysik och Internet och exempel på interaktiva ”tutorial” frågor.

Jag är fortsatt intresserad av att lära mig och lära andra och tar uppdrag av olika sorter. Det finns flera sidor under denna rubrik i menyn.

Jag är speciellt erfaren när det gäller Moodle, Matematik och Fysik, användning av interaktiva frågor som även verkar vägledande vid felsvar, utveckling av simuleringar för fysik och matematik även för förberedelse eller ersättning för laborationer.

Jag gjorde nyligen en svensk version av en logisk grind simulering i MIT’s programmeringsspråk Scratch. Scratch är ett intressant programmeringsspråk som är inriktad på att användas av unga nybörjare som snabbt kan göra roliga saker. Näringslivet skriker efter programmerare. Vi borde göra mera med såna möjligheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *