Tupo bloggen

Diabetes typ I, vad kan man göra?

När det gäller typ II diabetes så finns det många ställen man kan höra om hur den kan reverseras|botas med WFPB (low SOS) kost (Oraffinerad växtbaserad, låg socker, olja, salt). Många har kunnat sänka eller helt stoppa sin insulin användning också med LCHF kost som är delvis motsatt (båda föreslår mindre industriellt bearbetad mat och vissa grönsaker, men LCHF undviker insulinbehovet genom att strypa kolhydrater och får energi med hög fett innehåll. WFPB tar bort insulinresistens genom att minska fetter – de stör insulin omsättning.) Men jag har inte sett så mycket om Typ I diabetes. 

Denna intervju med två typ 1 ”sockersjuka” bröder berättar mycket om hur WFPB har hjälpt först de, och sedan de många som de coachat.   

CDC epilepsi logik?

Ett av mina barn fick barnepilepsi under ett utlandsjobb då vi alla tog många vaccinationer. Som vaccintroende på den tiden gjorde jag ingen koppling då, men när jag lärt mig mera om vacciner så har jag funderat på en möjlig koppling. 

Jag hade en länk till en sida om ökande epilepsi från en av mina sidor. Jag märkte att den länken inte gick till samma info längre och sökte om jag kunde hitta andra källor. Då hittade jag denna CDC (amerikanska hälsomyndigheten som bland annat bestämmer vaccin programmet) sida (som jag bifogar som skärmbild, då man vet aldrig när intressanta sidor bara försvinner):

Skärmbild från CDC '2010 till 2015, 2,3 till 3 miljioner hade epilepsi

I den står ”Antalet US vuxna och barn med epilepsi ökar, åtminstone 3,4 miljoner lever med sjukdomen (2017) ….
Antalet vuxna med aktiv epilepsi (under behandling eller med anfall nyligen) ökade från 2,3 miljon (2010), till 3 miljon (2015).  Antalet barn med tillståndet ökade från 450 000 (2007) till 470 000 (2015). Dessa ökningar är troligen skapad av befolkningstillväxt”

Hmmm…  Jag kollade befolkningsändringarna och jämförde:

År US befolkning
miljoner
Vuxna med epilepsi
miljoner
US befolkning Barn med epilepsi

US befolkning
2007 301,2     450000 härifrån
2010 309 2,3 härifrån    
2015 321 3,0 hit 470000 hit
Ändring under perioden 30,4% 3,9% 7,1% 6,5%

CDC försöker blanda bort korten och sopa de under ”befolkningen ökade” mattan. 

Även för barnen räcker det inte som förklaring: Fallen ökade med 7.1 % men befolkning 6,5%. Så det finns en del, 0,6%,  av ökningen som INTE förklaras av befolkningsökningen.  Och när det gäller vuxna, fallen ökade 30,4% medans befolkning bara 3,9%. så här 26,5% av ökningen INTE förklaras av befolkningsökningen.

Jag kan inte helt utesluta inkompetens, men ”troligen” har CDC ljugit med sin ”Dessa ökningar är troligen skapad av befolkningstillväxt”

Har jag nog med C vitamin?

På min sida kan man hitta många referenser till vitamin C. I hälso/sjukvårds kretsar är värdet av C vitamin hett debatterat. Livsmedelsverket anger dagsbehovet till 75 mg/dag. Förmodligen så räcker det för att, för en i övrigt frisk person, undvika den hemska sjukdomen skörbjugg, som tog så många sjömäns livs innan de blev ”limeys” (fick citrus frukter). 

Skolmedicinen brukar säga att ta mer C vitamin än i vanlig balanserad kost ”bara skapar dyr urin”. (De har inte samma invändning när det gäller ännu dyrare urin som innehåller patenterade läkemedel. )

Att askorbinsyra (Askorbic Acid = AA) är vattenlöslig är en anledning att AA är så säker. Kroppen helt enkelt kissar ut det som den inte hinner ta hand om. 

Efter svininfluensa ”pandemin” blev jag slagen av fallet med Alan Smith i New Zealand, som blev så drabbad att läkarna tänkte stänga av hans ECMO som höll honom vid liv i koma i flera veckor. De hade gett upp. Hans lungor var helt fyllda med vätska, men när familjen lyckades tvinga sjukhuset att ge honom intravenös vitamin C trots deras motvilja, blev han snabbt helt återställd. Video om hela fallet.

Läkarnas inställning

Läkarna är en utsatt grupp som håller ihop för att skydda sig för angrepp utifrån. Ibland är dessa angrepp byggda på orimliga krav. Ibland kan angreppen vara grundat på rimliga och vetenskapligt motiverade krav. Läkare drillas att följa den standard behandling som råder i sitt land, även om standard behandlingen är förenklad och oftast föråldrad med hänsyn till senaste forskningen. Följer de standard, ”beprövad erfarenhet”, kan ingen beskylla de för att ha gjort fel. Om en läkare skulle bli vetenskapligt övertygad om en behandling utanför standard, och på goda grunder, använda den eller t o m bara förespråka den, löper han ändå risk att bli utfrusen och tappa sin läkarlegitimation, även om patienten vill ha den behandlingen. Så de vågar oftast inte.

Läkarna är experter på att mäta symtom och ställa diagnos och skriva recept på patenterade syntetiska läkemedel som skall påverka dessa symtom. När det gäller akuta skador och förgiftningar är de jätteduktiga och är första stället jag skulle vända mig i såna fall. Deras utbildning på näring (inklusive vitaminer) är mycket blygsam och oftast inriktad på att närmast avfärda deras betydelse. 

Typiska läkarinställningar till vitamin C: 

Harvards womens Health watch:

”Although it doesn’t sound as if you’ve had any side effects, taking 3,000 mg of vitamin C per day is a waste of your money. You should decrease your intake, but do it gradually. Prolonged use of high doses speeds up the metabolism of vitamin C, so cutting the dose abruptly may lower the level in your body below normal. Go slowly to allow your metabolism to readjust. Try reducing your vitamin C intake by 500 mg each week until you reach 1,000 mg a day. Remember that the best sources of vitamin C are fresh fruits and vegetables. Keep them covered and refrigerated and cook them on low heat to prevent deterioration of the vitamin. ”

Om man vill att en läkare skall våga gå utanför standard behandling måste du vara medveten att de tar en stor professionell risk och vara bereda att erbjuda en påskriven ”ansvarsfriskrivning” där du intygar att de har erbjudit standard behandling och du har velat ta hela ansvaret för en annan. 

Kan sjukvården ge Intravenös Vitamin C eller ens mäta Vitamin C? Ges vitamin råd?

Jag frågade regionens smittskyddsläkare i ett radio ”ring å fråga” program med Corona tema.

Inspelningen :

Kortsvar på frågorna ”Kan sjukvården ge Intravenös Vitamin C eller ens mäta Vitamin C?” : nej och nej

Med tanke på ringa intresset för Vitamin C, så antar jag att sjukvården inte råder sjuka att ta mera. Till ex 1177 sidan om corona på regionen nämner inget alls om näring eller supplement. Men hälsovården är i ”god” sällskap med andra länder ”hälsomyndigheter”. Just nu hör man aldrig USA’s smittskyddschef nämna sånt nu under corona krisen,  men i tidningsintervju 2016: “TAKE VITAMIN C. It can enhance your body’s defense against microbes. I take 1,000 milligrams a day. Many people also do not get enough vitamin D, which affects a lot of body functions, so that would be helpful, too.” https://www.washingtonian.com/…/how-to-avoid-getting-sick-…/ (dvs: ”Ta vitamin C. Det kan stärka ditt immunförsvar mot mikrober. Jag tar 1000 mg per dag. Många människor också får inte nog med vitamin D, som påverkar många kroppsliga funktioner, så det skulle vara hjälpsam också. ”

Kan man själv indirekt mäta sin vitamin C status?

Då överskotts vitamin C åker ut i urinen, borde man kunna genom att äta ”balanserat kost” och prova med en AA känslig urinsticka få reda på att man har för lågt om det inte kommer ut något. För att vara riktigt säker att man inte bara har precis balanserat, kan man först ta skolmedicinens ”dagsbehov” 75 mg förutom sin ”balanserade kost” och sedan mäta efter en stund (AA går mycket snabbt ut i blodet från en fastande mage. Jag har använt 2 h men det har nog redan börjat falla igen långt innan.) och då, om det är inget i urinen, är det säkert att kroppen behövde mer än t o m balanserat kost PLUS en dagsbehov.

Jag försökte hitta svenska leverantörer för urinstickor som kan mäta AA. När jag då inte hittade några, vände jag mig februari 2020 till Riordan Clinic som använt vitamin C för cancer behandling i decennier. 

De har utvecklat: VitaChek-C Strips, 50 Test Strips  $10.95  och beskriver användningen ”
”Börja tidigt på dagen innan du äter eller tar tillskott. Du kan sedan även prova efter frukost, på eftermiddagen och precis innan sängdags. … De är tänkta som en snabbt och enkelt sätt att kolla din vitamin C status så du kan justera dina intag.  ”Vitamin C finns lagrade på 3 ställen i kroppen: vävnader, blodet och urin. Vitamin C försvinner från urin tidigt när du har underskott i blodet eller vävnader. Plasma nivåer faller och sedan vävnads nivåer (vita blodkroppar [leukocyter] och blodplättar) är de sista att falla. Färgskalan till VitaChek strips motsvarar 0, 5, 10,20, 40, 50, 100 mg/dL. Normalurin nivån är över 20 mg/dL. Dr. Riordan förordar över 40. En långvarig nivå av 20 eller lägre [bör du göra något åt]” 

Men när jag försökte beställa så klagade sidan på att min adress inte stämde med kreditkortet.  Jag provade många sätt att skriva det förgäves. Jag skrev ett mail med en skärmdump.  Jag fick till svar att ” Unfortunately, due to some security settings we have had some difficulties with international credit cards.” De erbjöd att ordna om jag skickade detaljer om kreditkortet i ett mail.

Jag bestämde mig för att söka igen i Europa. Man borde kunna få snabbare leverans och kunna veta att man slipper tullavgifter och MOMs som kommer ibland på köp utanför EU. Jag hittade Urine Screen 11 på medistore.se

16 mars 2020
1 x Posten Varubrev 1:a-klass 29 kr
1 x Urintest för 11 Parametrar – Box med 100 Urinstickor 199 kr
Totalbelopp 228 kr
18 maj 2020 har priset stigit till 213 SEK (plus frakt) och ” Tillfälligt slut men går att Beställa ” (213+29)kr /100 stickor = 2,42 kr/sticka

Med stickorna kan man mäta 11 olika parametrar: pH , glucose, densitet, mm

Bild från läkare powerpoint om hur askorbinsyra stör deras mätningar av glucos mm.
Vilka medicinska mätvärden som blir störda av askorbinsyra

men även askorbinsyra [AA]. Att vanliga sjukvården är alls intresserad av AA är på grund av att AA molekylen och glucose molekylen är snarlika och glucose mätningar kan ge för stort utslag om personen har mycket AA. Dessa stickor mäter AA i 3 steg NEG, 20, 40 mg/dL

Mina mätningar hittills

Jag gjorde uppehåll i vitamin c tillskott i 24h och mätte på morgonen innan mat.

Video  (engelsk tal, undertexter, autoöversätta?)  fick 20 mg/dL utslag

Min fru provade också på morgonen utan något speciellt intag och fick samma värde.

Jag tog 10g askorbinsyra pulver löst i vatten och mätte sedan efter 2h

Video  (svensk tal)    jag fick överslag till 40 mg/dL innan 60 s hade gått, så jag var klart över 40 mg/dL.

Jag erbjöd (i FB Cononahjälpen Härnösand gruppen) att mäta på någon som var sjuk. Jag hann få  intresserade innan administratören för gruppen tog bort posten. (Rädd för ”fake news” ankagelse, och han tyckte att vården borde sköta sån’t, vilket jag instämmer i, men det gör de inte. Skickade länken till smittskyddsläkarens svar) 

Den ena var en kvinna som varit corona sjuk i många veckor, men inte inlagd på sjukhus. Jag ordnade att skicka henne ett par stickor och en påse AA pulver. Hon hade beställt C vitamin men ej fått än. Hon försökte få upp nivån med apelsin och sånt.  När hon provade blev det svart = NEG = 0.
Nästa dag tog hon 5 g av AA som jag skickade och mätte efter 2 h. Då slog det om till orange, men det tog lite mer än 60 s. Så hon hade troligen lite mindre än 40 mg/dL.  

Dagsbehov?

Livsmedelsverket säger:

Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Spädbarn 6-11 månader 20 milligram
Spädbarn 12-23 månader 25 milligram
Barn 2-5 år 30 milligram
Barn 6-9 år 40 milligram
Barn 10-13 år 50 milligram
Vuxna 75 milligram
Gravida 85 milligram
Ammande 100 milligram

”En vuxen person får till exempel i sig dagsbehovet genom att äta någon av följande saker:

  • En stor apelsin
  • En tredjedels paprika
  • Tre stycken brysselkål” 

Så långt Livsmedelsverket.  

En tsk askorbinsyra pulver = 5g,  ett kryddmått = 1 mg = 1 g . Bilden visar 1 krm = 1 g uppdelat genom halveringar: 500mg, 250mg, 125mg, 62mg.

Ett kryddmått askorbinsyra =1g uppdelat i halvor till 62 mg
Ett kryddmått askorbinsyra =1g uppdelat

Ej färdig artikel

 

Biobränslen = grön energi, eller?

Det är viktigt att vi inte har en överförenklat idé om grön energi. Jag måste medge att jag känner mig skyldig till att ha svalt vissa idéer lite för snabbt. Denna dokumentär kan vara nedslående men viktig att inte helt avvisa om vi inte skall köra för långt in i vissa återvändsgränder.

Den kan har en del tvivelaktiga påståenden som:  ”The claim that fossil fuel plants compensating for variable generation from renewables emit more CO2 than they would running at full capacity instead of renewables is also inaccurate.”  från en kritisk artikel  (men den bemöter inte just biobränsle frågan alls vad jag ser.) 

”Planet of the humans” tar också upp befolkningsminskning som en stor punkt. Det gör att filmens titel är förståelig. Jag tror att den punkten, liksom alla TILLVÄXTfrågor, måste väcka frågor:
1) Vad är en lämplig mognadsnivå?
2) Vad skall tillväxten ”äta” (som kunde gått till annat)?
3) Hur skall det bromsas/vändas? Den frågan berörs inte alls, och tyvärr lämnas fältet öppen för alla möjliga totalitära ”lösningar”

Denna video tycker jag känns som bästa bemötandet av filmen jag har sett:

Lösningar som är mer grundläggande än energi?

Innan vi hittar andra sätt att göra energi, så tror jag att ändå viktigare är en omvandling av vårt penningsystem, annars riskerar vi mer miljöförstöring, krigsmaterial, sopor, överkonsumtion, fetma, psykisk sjukdom, stress, rädsla. Läs gärna Sacred Economics av Charles Eisenstein

Vilka möjligheter finns på energifronten?

I energifrågan kan  denna video nedan vara mer hoppfull, fast lika utmanande, för folk som jag, som varit starkt kritiskt till kärnkraft.  

 

Vaccin Wars – anteckningar

”Vaccinmotståndarna”, en Brittisk dokumentär från 2019 visades på Dokument Utifrån SVT 19 apr 2020. Den är tillgänglig till 16 okt 2020

https://www.svtplay.se/video/26345494/vaccinmotstandarna/vaccinmotstandarna

Har just tittat på denna dokumentär och hade förstås väntat mig det värsta, men det kan väcka behövlig nyfikenhet om ”vaccinmotstånd” hos en del tittare.

Jag tänkte bara anteckna lite olika ungefärliga tidpunkter (antal minuter) i den och vad som visades vid den tidpunkten och mina tankar då. (i kursivt)

2. [vid minuter] En oerhört kraftigt tatuerad kvinna som är vaccin motståndare ”där ser du vilka typer som är mot vaccin!”

5. Vi hade ”utrotat mässling” och sedan kom det tillbaka på grund av vaccinmotståndarna.  Kort efter mässlingsvaccin kom (som var långt efter dödligheten i mässling var 99% borta!) märkte man att det eg. in ”tog” (skapade antikroppar) på många och att även återvaccinering räckte inte och att skyddet, även för de som fick antikroppar, dalade kraftigt med tiden. Mässling har aldrig utrotats. Mässlingsdöden hade i praktiken utrotats INNAN vaccinet kom. 

9. början på vaccin motstånd – en engelsk läkare kopplade kikhosta vaccin med hjärnproblem i ett Tv program 1974  Helt historielöst påstående! Det har varit oerhört stark motstånd mot vaccin ända sedan smittkoppsvaccin kom i slutet av 1700-talet. Folk gör alltid motstånd mot nya saker, men det var så att trots obligatorisk smittkoppsvaccin fortsätte enorma utbrott och dödlighet i smittkoppor i många deccenier.

21 Dr Offitt: genom att ta bort kvicksilver från vaccin ”skapade vi rädsla” eller underblåste rädsla för vaccin.  Konstigt hur de som okritiskt tror på vaccin tycker att motståndarna ”skapar rädsla” och använder den. Samtidigt så sprider de vaccintroende skräck för t ex mässling, som decennier innan vaccin kom, hade slutat skrämma folk, för att dödligheten var redan borta i länder som Sverige och USA 

25. Det var ett stort möte i Simpsonwood där vaccin risk behandlades. Motståndarna säger att det gjordes där i stället för på CDC för att enklare hemlighålla och att de konstaterad att vaccin skapade ofta bl a autism mm men sedan koncentrerade sig på hur man skulle gömma det. Slut rapport: ”inget samband mellan kvicksilver och autism”.  Den ansvariga påstår ”om vi hade velat ha det hemligt hade vi inte haft mötet, hade inte spelat in, hade in transkriberat (skrivit ut) så att folk kan läsa.  Det låter intressant. Har någon kollat upp det??   Dr Offitt påstår att ett spädbarn träffar på 25 gånger mer Hg, i bl annat bröst mjölk mm, än vad det får genom sina vaccin.  Jag undrar då om han gör på samma sätt som jag vet han gör med aluminium, att han jämför mat med injektioner.  I så fall är det riskfritt att injicera luft i dina ådrar! Du andas in biljoner gånger mera!

29 ”om [motståndet] hade varit vetenskap hade det varit över nu”  När någon påstår att vetenskapen är helt klar, färdig, så vet de inte att grunden i vetenskap är att den aldrig är helt klar.  Science is never settled!  Vissa saker är väldigt välförankrad, och det kan vara bra att inte lägga för mycket krut på att ifrågasätta de.  Men att ”vaccin är säkra” trots att de INTE jämförs med RIKTIG placebo, är knappast välförankrad, snarare ett vetenskapligt skam!

36  Engelsk vitrock (med tysk brytning  ”We have a large database for the safety of aluminum adjuvants” och de har använts i över 80 år.  Var skall man finna den databasen?!? 
I gardesil säkerhets test fanns 3 grupper: cirka 10000 med vaccinet, cirka 9000 med ”inactive control” (egentligen aluminum adjuvant) och 320 som fick riktig placebo. Båda 2 första grupperna hade så mycket problem (2,3% autoimmuna system störningar)att det borde kommit cirka 7 st i den mindre gruppen om det inte berodde på aluminiumet. Men det var
inget i riktiga placebo gruppen. Se ICAN-Reply- Vaccine placebo incl Gardasil : Samling dokument om vaccin säkerhets tester   

39:43 Om vaccin tillverkning är så lönsam varför var det 27 producentbolag 1955, 18 st 1980, och bara 4 st idag  säger vaccin profeten (och vaccinpatent hållare) Dr Offitt som om det skulle bevisa att det var inte lönsam.  Som om det inte finns många branscher där massor med småbolag köpts ut av större, men knappast för att det inte är lönsam! Man kan enkelt hittar är det ÄR lönsam. Förstår inte att han vågar blåljuga om de!

 41 Historiskt fanns stark motstånd mot vaccin, i synnerhet när det gjordes obligatoriskt.  Konstigt! Vid 9 minuter påstår de i dokumentären att det började 1974!

Den kraftigt tatuerade damen hålls fram igen  Trots att jag följer sånt MYCKET är hon inte en som jag lagt märke till. Men det skrämmer nog många.

43 (Vac)motståndarna använder enkla förklaringar och rädsla  Hmmm..  ”Vacciner är säkra och effektiva.  Vacciner är säkra och effektiva. Vacciner är säkra och effektiva.”   ”Mässling är dödlig och KOMMER TILLBAKA! Fråga gamlingar som inte fick mässling vaccin! Folk omkring de dog som flugor”   JAG är en av de människor (som levde på den tiden!). Alla fick mässling. Ingen jag kände fick någon men av det. Vi fick livslång immunitet. De kvinnor i min generation kunde senare ge antikroppar till sina spädbarn med modersmjölken. Det kan inte de yngre vaccinerade kvinnor.  De flesta tappar sina egna antikroppar med åren. 

44 #vaxxed och andra såna hashtags skapas av ryska botar

44:30 antivax & Trump = true love?  Så om det finns något du inte gillar med självgoda orangea mannen bör du inte gilla antivax! 🙁

47   Engelska ”journalisten” Brian Deer,  förvånar mig med ett lämpligt förslag: man bör särskilja myndigheten som propagera för vaccin från den som skall kolla säkerheten.  


Sedan följer vanliga trosbekännelser som hör till vaccinkyrkan ”säkra” ”effektiva” ”viktiga” ”solidariskt skydda andra”