Cancer

Det farligaste med cancer är vår skräck för det. Man har en bild av en galen cell som förökar sig utom kontroll som kan bara stoppas med oerhört hårda ingrepp:

Standard cancer behandling brukar vara förgifta (chemo), skära bort eller bestråla. Alla dessa saker har allvarliga biverkningar och deras resultat är mycket omstridd. Se gärna Ulf Brånells bok ”Oddsen till trots,  att överleva cancervården” Den är mycket intressant. Om du vill ha ett annat omslag, så har jag gjort en variant (utan ”fingret”): Alternativ omslag till Oddsen_till_trots

Det är viktigt att veta att du alltid har cancerceller i dig! En vanlig dag för en vanlig person lär kroppens immunförsvar ta hand om 100000 cancerceller. Så cancer är inget ovanligt och vanligtvis inget hot om ditt immunförsvar är naturligt stark. Så frågan blir: hur stärker vi immunförsvaret, så den kan ta hand om ”tokceller” som vanligt, som den alltid gjort? Stärker vi immunförsvaret så minskar vi risken för cancer och samtidigt de flesta andra sjukdomar. 

Även om tanken med vaccinationer är att ”stärka immunförsvaret” så har jag, efter mycket undersökning, övergivit den ”tron” (som jag också hade och ”trodde” var vetenskaplig). Så jag tror att vaccin inriktad på cancer kommer att ha lika dålig betydelse för dödligheten som i andra fält där det har tillämpats.

Alternativ

Mat

2 doktorer som funnit att forskning och praktik stöder att man kan förhindra och stoppa cancer med en plantbaserad kost baserad på ”hela” livsmedel (ej kraftigt koncentrerade beståndsdelar[som socker och oljor] eller med tillsatta syntetiska kemikalier):

Dr. John MacDougal – som författat ”The Starch Solution.

 En kort sida av honom om cancer (med denna video).

Dr Michael Greger- som driver http://nutritionfacts.org/topics/cancer/

Det finns också LCHF (låg kolhydrat hög fett) diet.  Även om den verkar vara helt tvärtom mot t ex Dr McDougals Stärkelse lösningen, så har de ändå vissa gemensamma drag: Bra med grönsaker. Dåligt med industriella tillägg och föroreningar och djur som fötts upp i trånga, sädmatade, antibiotikarika anläggningar. Att minska glukos i blodet som ett sätt att svälta cancerceller har låtit för mig som en anledning att tänka mig prova den ketogena vägen.  Även om jag känner mig tveksam till LCHF på längre sikt (dels för brukarna, men även för världen) då de inkluderar gärna djurprodukter i många former. (källor för mina tvivel: Kött ökar insulin   Kött påverkan på hjärtkärls”förkalkning”   ,   Dr John McDougall om miljömässig hållbarhet och djurproduktion. Dr Gonzales: inga cancer överlevare på längre sikt med keto)

Men även LCHF varianter har lyckats rädda folk, åtminstone på kort sikt, som varit dödsdömda, på ännu kortare sikt(!), i skolmedicinska världen.

http://www.kostdoktorn.se/kan-lchf-och-ketos-hjalpa-vid-behandling-av-cancer

Här prater Pam Popper, som regelmässigt föreslår WholeFood PlantBased kost för de flesta problem inklusive cancer, något om att det kan finns Ketogenic (låg kolhydrat) [och sänkt kaloriintag eller fasta] behandlingar  som kan vara lämpliga i vissa fall. (Autoröstigenkända Undertexterna till denna video är hyfsade och man kan begära autoöversättning till svenska)

Andra mat alternativ:

Broccoli, grönkål, råa juicer av grönsaker, (frukter kan tyvärr vara för sockriga, i alla fall om bara i juice form, för att vara lämpliga om du har cancer)

Kryddor (gurkmeja, nejlikor… ) and antioxidantrika ämnen (bär, svampar)

Vitaminer, i synnerhet C & D, i nivåer långt över det som räcker för att undvika akuta bristtillstånd. Om Vitamin C se Dr Levy

Inställning, attityd, mål

Cancerläkaren, i videospellistan nedan, har en hel del (9 avsnitt, tillsammans över 100 minuter) att berätta om vad som bestämmer om en person skall överleva eller inte:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL95FF32F0032000F1&feature=mh_lolz

Här är en utläggning om hur bitterhet kan vara knuten till cancer.

Känslomässiga trauman

I vilket fall är rädslan en av de största fiender om man stöter på cancer. Där tycker jag att vanliga vården gör en väldig otjänst, som i en mer upplyst tid kommer att vara tjänstefel, när de målar upp extrema hotscenarios, i synnerhet ”du har x månader att leva” typ. Det är en väldigt negativ placebo!

Det finns de som funnit att cancer ofta föregås av kraftiga oväntade trauma. Och att om man kan släppa de låsta känslorna så ökar vår motståndskraft rent allmänt och det är bra även i fråga om cancer.

Den metod som jag rekommendera för den emotionella sidan är FasterEFT.

Det finns många saker att tillägga men jag nöjer mig just nu med detta.

Om du eller någon du känner väljer kemo

De flesta har fått en alltför optimistisk bild av hur mycket kemo hjälper. För de flesta cancer sorter ökar 5 årsöverlevnaden för bara 2 % av kemobehandlade. Se https://youtu.be/l_C26gt1LbA

Det är väldigt viktig med din attityd, oberoende av vad du väljer. Jag tror (starkt!) att jag skulle välja andra vägar än kemo. Chansen att det skall gå bra ökar om du tror på det alternativet. Det finns många kända biverkningar som t ex håravfall. Jag tror att det har hänt att folk har fått ”biverkningar” av ett medel de trodde att de fått, trots att det var så att de av misstag fått något annat. (Jag vet att patienter fick håravfall trots att bestrålningsapparaten inte hade blivit återladdat med radioaktiva preparat).

Här är i alla fall ett exempel av en som valde kemo och fick mycket lindriga biverkningar. (Randi är en magiker som också satsat mycket på att avslöja lurendrejare.)  https://youtu.be/LzySHcWuRqw   Som sagt, jag skulle inte välja det, men om du gör det, utgå ifrån att du kommer att må bra! (Om du har svårt för det, kanske du har övertalats och bör kanske välja något som stämmer bättre med din känsla.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *