Hur skyddar man nyfödda?

Detta ämne berör mig starkt. Inte minst när vi skulle få vårt första barn 1978 och hade läst på ordentligt. (Vi hade funderat på hemförlossning om vi kunde få en barnmorska. Vi hade läste ”Spiritual Midwifery” [Andlig Barnmorskeskap])   När vi sade att vi inte ville att de skulle droppa lapis, silver nitrat-en svidande i ögonen, blev det kalabalik. Två doktorer och en sköterska höll på skälla på oss om ”oansvarigt” osv trots att vi kunde berätta att vi visste varför man en gång i tiden började och kunde berätta varför det inte längre var motiverad. Vi lyckades slippa genom att skriva på en ”ansvarsfriskrivning”. (Långt senare  har jag förstått hur rädda doktorer är för att bli prickade om de inte följer dagens gängse praxis. De är, trots sin utbildning, inte betrodda att fatta egna beslut. De förväntas följa auktoritära linjen.)

Dottern skulle vara kvar på prematur avdelningen i flera veckor. Minns att det fanns ett barn som var bara 700 g,såg ut som en fjäril för mig. Jag tror att den klarade sig. Våran var på 2000 gram. Sjukhuset trodde inte frun skulle kunna pumpa fram mjölk, men frun insisterade på att försöka och lyckades. Barnet fick vara kvar några veckor medan vi skickades hem. Min fru pumpade ur mjölk som skickade ner från vårt hem i Kramfors till sjukhuset i Sundsvall. När utskrivning av barnet skulle förberedas skulle min fru ”läras upp” att mata barnet. Sjukhuset trodde barnet inte skulle lära sig suga på bröst. Frun matade barnet (med sin urpumpad mjölk) på sjukhuset med deras metoder flera gånger under dagen. No problem. När min fru gick dit på kvällen för att mata. ”Inga mammor får springa här på natten!” sade nattsköterskan. Min fru ringde mig, förtvivlad, på natten och jag åkte ner från Kramfors direkt. Vi lyckades hitta en läkare som tyckte det vore rimligt att mamman kunde mata även på natten. Men nattsköterskan stod på sig och läkaren backade för ”reglerna”. Då sade vi att då tar vi vårt barnet till vårt hem direkt. Det blev återigen skrämseltjat om ”oansvarigt” (även om det inte var lika intensiv som för lapis). Vi åkte hem med barnet. ”Uppskrämsel”, som deras prat alstrade, gjorde att den som inte körde hela tiden höll koll på barnets andning. Resan gick bra. Barnet lärde sig amma på vanligt sätt, trots sjukhusets tro.

1983 då vi skulle få vårt andra barn på samma sjukhus, deklarerade vi tidigt ”vi skall inte ha lapis”. Sköterskan skrattade och sade ”Det slutade vi med för länge sedan.” Så på (mindre än) 5 år så gick det från något man skulle kraftigt skambelägga en förälder för att ifrågasätta till att vara något man själv upphörde med.

Vilka saker kan en förälder nu riskera att skambeläggas för? Kallas ”oansvarig”, ”självisk, ”ovetenskaplig”, ”foliehatt”, ”konspirationsteoretiker” om man ifrågasätter, eller ville skjuta upp något tills man studerat mer om en åtgärd, som de tycker är ”evidensbaserad och beprövad praxis”. Där man får känna sig konstig och besvärlig om man t ex ens frågar efter bipacksedel för en tänkt vaccin.

Modersmjölken

Modersmjölken ger inte bara näring till barnet. Det ger även viktiga antikroppar. Spädbarn har dåligt utvecklade immunförsvar och hjälps av bland annat antikroppar som modern kan föra över. En moder som har haft mässling, alltså själva barnsjukdomen, t ex får en riktig livslång immunitet och kan skydda sitt spädbarn med antikroppar

Tyvärr har det visat sig att mödrar som fått mässlingsvaccin dels måste upprepa vaccinationen flera gånger, men, ändå värre, ändå saknar förmågan att ge samma skydd till sina barn genom modersmjölken. Så vaccinationsprogrammet har gjort spädbarnen i nästa generation oskyddade.

Vitamin K och navelsträngsavsnörning

I vanliga fall tycker jag konventionella vården motarbetar högre doser av vitaminer på ett sätt som går emot mycket forskning. Men i just detta fall, vitamin K injektion till nyfödda, är de på hugget.  Det finns, ett fåtal, fall där det kan kanske vara bra och viktigt, men det finns anledning att ifrågasätta att det används allmänt.

Denna video tar upp båda vitamin K och förtidiga navelsträngsstoppning:

En annan sida om Vitamin K injektion: http://www.thehealthyhomeeconomist.com/skip-that-newborn-vitamin-k-shot/

En sida om vitamin K och hur det kan även göra hep B vaccinet ännu farligare:  http://www.thevaccinereaction.org/2016/03/how-toxic-are-vitamin-k-and-hepatitis-b-injections/

En sida som försvarar Vitamin K för nyfödda, som jag har inte hunnit gräva igenom ännu:
https://evidencebasedbirth.com/evidence-for-the-vitamin-k-shot-in-newborns/
Andra video med Humphries

Vitamin C och havandeskap:  https://www.youtube.com/watch?v=SmKadf5qKok&feature=youtu.be
Cord-clamping och Vitamin K
https://www.youtube.com/watch?v=IFcDz3Kvz8I

Vaccinationer

Om ni har tittat på denna hemsida, har ni nog fattat att jag har helt tappat tron, inte bara på ”ofarligheten”, men även ”effektiviteten”, ”vetenskapligheten” och ”historiska belägg” gällande vacciner. Jag tror att i synnerhet unga barn kan råka väldigt illa ut. Var god sätta er in i vaccinfrågan innan det är för sent, alltså senast flera månader innan förlossning. (Jag själv vaccinerade mina barn med mindre reflektion än man ägnade åt att köpa en begagnad bil. Vi tror att myndigheter, vetenskapsmän mm. har ”koll på läget” där. Men nu vet jag att det är försäljarna av vacciner som har kontroll på informations läget!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *