Namnet Tupo Media

När jag gick i pension ville jag fortfarande vara aktiv, så jag registrerade en enskild firma. Jag tycker så mycket är intressant och värdefull i livet att jag ville kunna ha en elastisk påse att stoppa mina alster i. Så vad skulle jag kalla det?

Tupo

Jag tillbringade 2*2 år, 1988-90 och 1993-95,  i Tanzania och trivdes väldigt mycket och lärde mig språket, kiswahili, där.

Tupo  (uttalas ”Topå”) är en swahili hälsning och betyder ”Vi är här”.

Vi”et känns viktigt för mig. Samhörighet. Vi formar varandra. Vi är beroende av andra.  Människans enorma framgång har berott på att vi kan samarbeta. Vi har i grunden samma behov. Tyvärr har vi ofta lärts olika strategier som hämmar vår naturliga lust att hjälpa varandra. Vi-skogen gillar jag!

Här” är denna fantastiska rymdskepp som vi promenerar omkring i. Vilken lycka att man föddes här och  inte på Jupiter!

Det kanske är uttjatat, men ändå sant att det enda vi kan påverka (och verka i) är här och nu.  Kan väl fortsätta ”stapla flöskler” när jag ändå börjat: Tänk globalt, handla lokalt!

Media

Media är flertal för Medium

Då jag har engelska som modersmål, och även tänker mig att jag kan arbeta internationellt genom Internet, så utgår jag ifrån dessa engelska definitioner:

The means, channel, or agency by which an aim is achieved. (Ett medel, kanal eller hjälpare för att nå ett mål)

A format for communicating or presenting information. (Ett sätt eller forum för att överföra information)

Someone who supposedly conveys information from the spirit world.  (inte mitt gebit! Även om jag hjälper gärna folk att samtala med de avlidna som vi kan bära i vårt medvetande)

Så jag vill vara en kanal, hjälpare, för att du skall nå det du behöver. Min stora passion är att prova nya saker och lära mig nytt.  Jag vill tillhandahålla kunskap, tekniker och strategier för att komma fram. Berätta vad DU har för behov, eller vilka problem du har, om det är lättare! Det vore kul att se om inte några av guldkornen som jag har hittat under mina över 75 år på planeten, kan vara bra för dig också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *