Stelkramp då??

Vi är så rädda för stelkramp (eng: tetanus) att även jag propagerade för stelkrampsvaccin även då jag börjat ifrågasätta risk/nytta balansen för andra vacciner. Det som jag ”lärde mig” som ung var att stelkramp var väldigt dödlig, att det inte fanns behandling som kunde rädda en men om man hade grund stelkrampsvaccin, helst var 10de år, så kunde man räddas men att det skulle pumpas in igen vid skadan.

Nu har jag inte hittat något som jag tycker stöder  vaccinets ”nytta”, och ”risken” den har är väldokumenterad. Stelkramps vaccination har mycket ofta svåra biverkningar. Det lär vara så att USAs vaccin skada-utbetalningar har toppats av stelkrampsvacciner. Så jag tycker det är bäst att inte ta den vaccinen heller.

Men vad gör man då om man skulle få ”spik i foten”??!

I videon nedan går Suzane Humphries, läkare, njurspecialisten, igenom vad man skall göra för att undvika eller bota stelkramp när man råkat ut för en djup skada. (Stelkrampsbakterier tål inte syre, så det är bara djupa skador som riskerar stelkramp)

  1. låta blod spola ur såret (Stoppa inte blödningen tvärt om inte det är en artär). Spola utan tryck först med rent vatten sedan med saltvatten eller  Natrium askorbat-vatten (1:3)
  2. (Jag, och även andra, har tänkt att Väte peroxid vore lämpligt. Den är syrerikt och borde ta kål på stelkrampsbakterier. Hon säger att det kan även döda andra celler och att stelkramp kan då trivas i döda celler.  Jag vet inte säkert om just peroxid efter detta föredrag.)
    Hon förordar även CS, kolloidalt silver, helst i 200-500 ppm koncentration. (= högre koncentration än folk använder invändigt) (vid 3 min 20)
  3. se till att avlägsna alla främmande bitar (till ex spetsen av en träflisa), ev. med läkarhjälp. Helst genom att skära fri, inte trycka ut.  Stäng såret, hellre med ”strips” än stygn. 
  4. inta mycket (många gram!) vitamin C
  5. Man kan ta på kolloidalt silver lösning eller Natrium askorbat-vatten på såret utvändigt
  6. håll ett öga på det.

Stelkrampspatienter fick  intravenöst 1g Vit V/dagen. Inget barn dog, 74% dog i barnen utann IV vit C.

Vid 7 min tar hon upp ett försök (med kontrollgrupp) i Bangladesh av hur bara 1g IV vitamin C kunde göra att barn 1-12 år så dog 0% i vitamin C gruppen medan 74,2% dog i gruppen utan. (Trots att dosen, 1 g, var inte anpassad till kroppsstorlek så gav det nästan en halvering av dödligheten även för 13-30 år gruppen [37% resp 74,2%] )  (ursprungskälla PMID 6466264  om behovet av mera studier)

Här är en annan video (var beredd på en del skämtsamhet) mer inriktad på varför man inte skall ta stelkramps vaccin:

https://youtu.be/3lr8ZqJxLeQ?t=1m20s
länk till finska studien han nämner

Här är en kvinna som behandlar stelkramp eller möjlig stelkramp med värme och kyla följd av potatis omläggning. Jag har inte provat. Såpass enkel och snabb så jag skulle kunna tänka mig prova. https://youtu.be/YgjzY6cyXEM?t=2978
Om röd strimma från såret mot bålen inte börjar minska, är det viktigt att gå till en läkare (allra helst en som skulle kunna ge IV vitamin C, men även de som inte kan det verkar ha metoder som gör att stelkrampssmittade i västerlandet överlever, trots att de gärna sprider ”bara vaccin kan hjälpa”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *