Bröstcancer

Den är den vanligaste dödliga cancerformen för kvinnor.

En av de farligaste saker om cancer är den panik som folk känner inför det.

Det är viktigt att veta att du alltid har cancerceller i dig! En vanlig dag för en vanlig person lär kroppens immunförsvar ta hand om 100000 cancerceller. Så ”cancerceller” är inget ovanligt och vanligtvis inget hot om ditt immunförsvar är naturligt stark. Så frågan blir:

Hur stärker vi immunförsvaret, så den kan ta hand om ”tokceller” som vanligt, som den alltid gjort?

Stärker vi immunförsvaret så minskar vi risken för cancer och samtidigt de flesta andra sjukdomar.  Stress prioriterar andra saker (förberedelser för fly eller fäkta!) så immunförsvaret och matsmältning ”får vänta”.  Se till att du minskar stress om du får en cancer diagnos!

Kost (och andra livstilsval)

Undvik tobak och alkohol, få motion och använda en plantbaserad kost och du minskar dina risker för bröstcancer med 80%! Detta och mycket mera uppslag och källor även om att öka överlevnad om du får bröstcancer hittar du här:  https://nutritionfacts.org/topics/breast-cancer-survival/

Tyvärr om du vänder dig till Cancerfondens hjälptelefon (åtminstone när jag provade för många år sedan) kommer du bara att höra om skära (kirurgi), förgifta (”chemo”) och bestråla. Jag har tänkt försöka ringa de igen och spela in och kolla om de vill ens höra om folk som blivit bra på andra sätt, även när vanliga vården gett de ”dödsdom”.

Mammografi

Här är en kortare video om mammografi av den amerikanska medicine doktorn John McDougall:

Här är en dansk läkare som ingår i den berömda Cochrane gruppen som utvärderar vetenskapliga stödet för olika medicinska behandlingar. Han är också mycket kritisk till mammografi, men även finner att varje månad känna själv efter möjlig klumpar kan vara möjligen mer riskabelt än en mer avslappnat uppmärksamhet på ändringar.

Andra undersökningmöjligheter

Denna video går igenom de 4 olika vanliga bröstcancer screeningmetoder och deras styrkor och svagheter. Denna kvinna, Gaea Powell, för över 17 år sedan undersökte hur hon skulle undvika bröstcancer. Hennes mor dog av det. Hon kom fram till att termografi var bästa valet. Här jämför hon mammografi, termografi, ultraljud och Magnetröntgen.

Sida (engelska) med tabell som jämför mammografi, termografi och ultraljud för bröstundersökningar: http://www.breastthermography.com/mammography_thermography.htm

Termografi

Jag har länge försökt hitta någonstans att skicka min fru för att kolla brösten på ett meningsfullt och säkert sätt. Hon har aldrig gillat mammografi så jag har inte haft så svårt att få henne att sluta med det.

Termografi verkar vara precis vad jag sökte. Helt utan invasiva röntgen strålar, ljudstötar eller magnetfält. Inga kontrast medel behövs (Möjligen att det är bra a sitta i ett svalt rum 18 C i 15 min först). Det kan hitta många saker mycket tidigt så man kan använda varsamma livsstilsändringar i stället för starka kemikalier, kirurgi och strålning.

Denna video nedan ger en del om hur man skall tolka termografiska bilder (till exempel att det bildas en ring av upphöjd temperatur omkring en cancer)

 

September 2016 – Jag har skaffat en termografisk kamera tillsats till smart phone och håller på kolla dess möjligheter. Den verkar ha en tillräckligt upplösning och känslighet för att upptäcka biologiskt signifikativa avvikelser. Om du är intresserad av att kolla dina bröst så är jag intresserad av att gratis för de första 8 (nu jan 2019, 3 gratis kvar) som anmäler sig att ta och ge er bild/video av hur det är nu. Det är ingen yttre strålning, det bara använder värmestrålning från din kropp. Helst skall du ha överkroppen avklädd i ett svalt rum (18 grader) i 15 minuter först så temperaturer stabiliseras och djupare liggande skillnader kan upptäckas. Blyg? Du får gärna ha med en partner/kompis för att ta själva fotografering.

Om du bor nära Härnösand  (eller vill kolla om jag kommer att vara i dina trakter) kontakta mig, så kan vi kolla dig.  Jag tar 400 kr för 30 min. Om en grupp kvinnor kommer överens om ett tillfälle så borde man kunna hinna göra många på en gång så det blir ett mycket billigt pris per person.

Inte nära Härnösand?

Jag försöker samla information om folk som erbjuder termografering i Sverige. Om du känner till andra eller märker något fel, informera mig så lägger jag in det.

I Stockholm finns åtminstone http://thermografi.com/medicinsk-termografi/  som ligger mycket centralt.  Denna man har 20 årig termografi erfarenhet (idrottsskador mm från början) och finns i Stockholm. När jag frågade 2015: cirka 900 kr för halvkropp och man skall ha kroppsdelen utan kläder och beröring i ca 15 min och själva bild tagningen cirka 10 min.

Hans kamera är en proffsig FLIR 640 (30-40kkr 2015 aug)

Email: ingemar@thermografi.com

Hemsidan http://www.thermografi.com

telefon: +46707685270 inom sverige: 0707685270

I Uppsala finns www.provista.nu/

Februari 2016 hittade jag denna sida där man kan boka termografi i Halmstad:

https://m.timecenter.com/kohm/?place_id=3765&utm_source=mp&utm_medium=mp&utm_term=termografi%20&utm_campaign=#choose-category-ovriga-behandlingar

 

Här är en kort artikel om ”En inspektör på Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har noterat en verksamhet i Stockholmsområdet vars överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet hon beskriver som tveksam”. Återigen är det fråga om att läkarna är väldigt hårt hållna till att följa de vanliga rekommendationerna, ANNARS. Jag inbillade mig förut att läkarna, då de utvalts med bra betyg, gått en lång utbildning, har praktik, borde ha större frihet att följa upp andra sätt att bota utan att riskera anklagas för kvacksalveri. Men Icke.  Artikellänken: http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2014/12/03/lakare-erbjuder-alternativ-mammografi/

Tipsa gärna om flera ställen man kan vända sig till!

Feb 2020: http://www.anitaekberg.se/termografi.htm Finns i Bromma (Stockholm) men gör ofta nedslag i andra platser 

July 2016  http://www.thenhf.se/gotzsche-basta-metoden-att-minska-antalet-kvinnor-som-far-brostcancer-ar-att-avsta-fran-mammografi/  nämner dessa ställen:

Biomix, Norrbackagatan 3, Stockholm,  Alternativ mammografi (5 bilder) 750kr,  halvkropp (10 bilder) 850kr, helkropp (15 bilder) 950kr

Lundborgkliniken, Partille utanför Göteborg. Mäter termografiskt på över 100 punkter på kroppen, 1200 kr

Provista, Vaksalagatan 45, Uppsala, 400 kr

Hälsokällan, Ödegärde 20B,  Gislaved

LIFE CLINIC, Catalinatorget 15, Täby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *