UVB mätningstjänst

UVB mätare kalibrerad för att visa VitaminD produktion.

UVB mätare kalibrerad för att visa VitaminD produktion.

Jag har skaffat en UVB mätare för att kontrollera:

  1. om begagnade UV-lampor, solarie lampor, Kräldjurslampor verkligen ger UVB och hur mycket (vid olika avstånd)
  2. om glasögon, filter, plast och glas stoppar/skyddar mot UVB
  3. kolla UVB tillgång (eller frånvaro!) vid olika tider, datum ute. (Och att även stark sol om inte solen är upp >45 grader, inte ger UVB, stämmer bra. Och det gör att det är strängt taget bara mitt på dagen under högsommaren du kan få något att tala om.)

Så om du har intresse av sådana frågor kan du höra av dig. Jag erbjuder en 30 minuter mät- och råd-session för 300kr för privat personer (plus moms för företag) om du kommer till mig. Om jag måste åka till er, kan resekostnad komma till, om jag inte kan kombinera med annan resa jag måste göra.  (Jag är i Härnösand. Men i år, 2015, kommer jag att, någongång, vara i Malmö, Urkult, troligen Stockholm, Umeå och Norrköping och kanske västkusten. ) Jag kan ju mäta flera apparater på en gång till samma pris.  Hör av er!
Kontaktform

Många som satt sig in i vitamin D frågan förespråkar 2-4000 IU vitamin D3 per dag på vinter halvåret i våra breddgrader.

2-000-2500 IU kapslar kostar minst 1kr st.   Så om du skulle satsa på 4000 IU/dag under 8 månader  8*30*2= 480kr. Så om du har, eller kan köpa på en loppis, en gammal UV lampa, så kan du snart tjäna in lampan och en mätning, i synnerhet om ni är flera som använder. Jag brukar bestråla ryggen 15-20 minuter helst 5 gånger i veckan (medan jag gör Spanska övningar!). En sån UVB omgång ger då (28% av kroppen exponerad, mätvärde 300 IU/min för 10% av kroppen) cirka 12.600IU/gång.

Intresserad av en mätning? Använd min kontaktform!

EMF mätning (elektrosmog)

Jag har också beställt mätutrustning för elektromagnetisk strålning för att kontrollera

  1. mobilstrålning från mobiler och mobilmaster
  2. headset (det lär vara så att de ibland strålar lika mycket som mobiltelefonen)
  3. trådlösa telefoner (dessa strålar också som mobiltelefoner och ofta mer.)
  4. mikrovågsapparater
  5. wifi, data, bluetooth

Jag har däremot inte satt mig in i EMF strålningsfrågan så mycket.

Strålskyddsmyndigheten (SSM) hade i flera år felaktiga råd om sol exponering.  Man skulle aldrig sola mitt på dagen på sommaren. Det gör att man aldrig skulle få UVB och vitamin i huden. De har äntligen, 2014, ändrat så de rekommenderar kort exponering mitt på dagen.  Jag har inte helt klart för mig om SSM skall skydda oss eller skydda strålskapande företag (utom solarier). 🙂

Tills vidare undviker jag att ha mobilen mot huvudet och stänger av wifi, bluetooth och sånt så snart jag inte använder. Mikrovågsugn är suveränt för att sterilisera trasor. Jag väljar allt mera rå och fermenterat mat.

Trådlöst är väldigt behändigt, så jag hoppas att det är, eller kan göras, lika säkert som det påstås vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *