Tack Sambiblioteket – Svensk mässling historia

Jag kontaktade en gång en man som har sammanställt en massa om framförallt polio och poliovaccinet. Jag hade försökt kolla upp hans (och andra vaccin motståndares) historiska data som leder till att man kan inte tro den bilden vi lär oss. ”Vacciner är varför de gamla dödliga farsoterna är borta.” De gick inte bort i samband med vaccinerna! Jag trodde att det skulle vara lätt att hitta oberoende statistik med Internet och Google.  Men när jag sökte sjukdoms historik så jag hamnade bara på hemsidor som var vaccinmotståndare.  I alla fall så frågade jag honom ”Var får du tag i din statistik? Kan du ge mig länkar?” Han sade att det var svårt att få fram på nätet, att han fick söka mest i tryckta böcker.

Förra veckan frågade jag i förbigående en bibliotekarie om hon kunde hjälpa hitta historisk data om dödlighet i bland annat mässling i Sverige. Visst kunde hon försöka! Jag hade inte tänkt göra det just då, men hon hittad snabbt en bok som hade precis en sån tabell som jag hade sökt länge. Och den inte var skriven av en ”antivaccin” källa, utan självaste SCB. Och de svenska statistik stämmer precis med de andra jag hade sett från vaccin ifrågesättare i andra länder. Dödligheten i mässling var strängt taget borta INNAN vaccinen kom.  Jag hinner inte göra diagram av det just nu, men vill i alla fall tacka biblioteket!
död i infektionssjukdomar sverige 1851-1950Om folk ifrågasätter att du avstår vaccination?

 

3 reaktioner till “Tack Sambiblioteket – Svensk mässling historia”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *