Vaccinera för att skydda andra?

De som propagera för vacciner vill ofta använda argumentet att ”även om du för din egen del vill avstå, tänk på de som har svagare immunförsvar som du hjälper.”  De bruka dra något om ”herd immunity” (flock immunitet) som är en teoretisk konstruktion som bygger på en förutsatt tro på att vacciner fungerar, och vissa rätt godtyckliga gränsvärden – och sedan räknar man ut att om 95% är vaccinerade så har alla ett gott skydd. (Tanken, om man har vaccin TRON, är inte ologisk) Men ”herd immunity” är lika obevisad som vaccin tron.

”Vaccinera inte för att skydda mitt cancersjuka barn” (på engelska) är skriven av en mor med ett sånt. Här är länken.

Om engelskan är ett problem så kan du prova denna länk till en google översättning av sidan. (Översättning är en svår konst och det blir konstig svenska och det kan blir rent fel vissa ord, men det brukar vara användbar)

Svenska erfarenheter

Spädbarn smittas oftare av kikhosta i länder med högt kikhostavaccinering.

”I länder med hög vaccinationstäckning skyddas de allra flesta småbarnen, vilket gör att anhopning av sjukdomsfall – med ett undantag – inträffar högre upp i åldrarna, t ex i skolåldern eller bland äldre tonåringar och vuxna.
Undantaget gäller ovaccinerade spädbarn, som paradoxalt nog löper större smittrisk i ett land med hög vaccinationstäckning.”

Hur kan det gå till? Kikhosta vaccin kan dämpa de yttre symtomen av kikhosta så att en som bär infektionen, och de som träffar den, inte märker att personen bär smittan. (Det är t o m så att ibland har familjer misstänkt kikhosta, men när vårdcentralen fått reda på att personerna varit vaccinerade, VC inte velat testa trots familjens begäran!)
När man kollade seriologisk så fann man att troligen bara ett av tusen (0,1%!) fall av kikhosta infektion rapporterades.  ( Mitt tillägg: Förutom att symtomen är mindre, så är det så att om man är vaccinerade mot något så antas man inte ha den sjukdomen, så ”Det var en svår hosta du har, men du har kikhosta vaccin, så det är nog något annat.”)

Så, om du är vaccinerad kan du utgöra STÖRRE risk för andra.

Låt inte de lurar dig som vill hjälpa andra:

Vaccinerat = Flock immunitetsförsvarare, säger de
Men
Vaccinerat = smyg smittobärare (dels gömda symtom, dels shedding om levande vaccin)

Hjälp din familj och andra genom att informera dig mera INNAN du vaccinerar mera.

Och det räcker inte med info från vaccinations myndigheten. De som skrämde folk till panikrusning inför ”JÄTTE FARLIGA” SVININFLUENSAN och tillhandahöll en ”säker” vaccin från drogkartellen GSK.   Facit: svininfluensan var lindrigare än vanliga influensan. Och hundratals fick narkolepsi (och kanske annat).  Så kolla gärna källor som hade bättre upplysningar inför svininfluensan innan du tror på myndigheter med skamfläckat historia som köper från bolag med ännu mera skamfläckat historia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *