Väteperoxid

Jag själv använder det mest som ett sätt att stoppa begynnande förkylningar. Om man känner något i halsen, kli i ögonen, rinnighet i näsan, så droppar jag några droppar vanlig 3% peroxid i ett öra när jag ligger på sidan och låter bubbla (syre) färdigt (ca 5 min) ev. upprepar i andra örat. Det bubblar och sprakar ordentligt vanligtvis. Vet inte varför det fungerar (ev. bra placebo ) men haft god erfarenhet att förhindra begynnande förkylning.

Jag har inte själv haft problem med vax. Men det är ett vanligt sätt som folk har använt länge. Om man söker ”vaxpropp väteperoxid” kommer som första (icke annons): http://www.underlakare.se/trad.aspx?forumID=30&tradID=1123

” Anledningen till att jag tar upp det är att min far har använt sig av nämnda metod sedan uppväxtåren. Han anser det vara mkt effektivare än revaxör, cerusol å liknande preparat. Givetvis under förutsättning att vaxproppen ej penetrerat trumhinna el likn.

Kanske bör påpekas att det var en läkare som rekommenderade kuren från början. Jag tänkte att det skulle vara intressant och höra vad folk från de senare terminerna har någon erfarenhet av dylikt bruk.

Det är en site för läkarstudenter. På samma sida är det en annan som varnar för att göra det om man har hål i trumhinnan. Han förespråkar revaxör. MEN revaxör får inte heller användas vid hål i trumhinnan! (Men de TROR på patenterade mediciner!)

Då väteperoxid är eg. bara vatten med extra syre bunden till sig, är det väldigt små risker med det. (åtminstone 3%ig. Starkare koncentrationer måste man vara försiktig med.) Det används av kroppen själv, bildas av vita blodkroppar, för att motverka bakterier mm. Apoteks peroxid har troligen några stabilisatorer tillagda. Deras ev. bieffekter vet jag inget om. De som förespråkar invärtes användning av väteperoxid brukar förorda ”livsmedels kvalitet” men det är svårare att hitta. Jag har aldrig, på 100-tals gånger, känt något dåligt av vanlig apoteks peroxid 3% i örat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *