Vacciner och befolkningsbegränsning?

Då och då lägger folk som ifrågasätter vaccin upp klipp som anklagar framförallt Bill Gates för att ”minska befolkning” (= döda folk). Och video som dessa skall bevisa det:

POPULATION GROWTH and POPULATION är inte samma sak. Han nämner ofta ”minska befolkningsÖKNING” (reduce population growthsom ett mål. Ett mål för varje person som vet att jorden är begränsad och tycker att även andra djur behöver en del av den. Och som vet att en exponentiell (% per år) ökning på en begränsad planet kommer att till slut slå i taket, oberoende av var man tror att taket är.

Här får Bill prata mera sammanhängande:


(2020 Den video är också borta. Men du kan lätt hitta olika videor med ”bill Gates population”)

Jag vet inte om han är ond eller bara förledd. Men jag vet att massor av det han säger är helt fel (Men mycket av felen är saker jag trodde på som ”välutbildad naturvetenskapligt examinerad”, innan jag sent i livet satte mig in i sjukdomshistoria med mera och genomskådade vaccinmyterna. [Eller är saker som jag skulle trott de senaste 10-20 åren om inte de hänt efter jag började gräva i vaccin frågan. ]

Vilka fel uttalar Gates? En del av de:

Vad tror jag om befolkning?

Denna BBC video med David Attenborough tycker jag berör det mesta som jag finner viktig. Även om jag tror att jorden skulle kunna bära dubbelt så många människor som nu, framförallt genom minskad slöseri (där animalieproduktion baserad på jordbruksprodukter är en av största problemen), så känns det inte som en lockande scenario.

Rwanda var en mycket tätbefolkad land och det var en anledning till spänningarna som exploderade där 1994. (Rwanda berörs i videon vid 29 min om landbrist, och igen vid 38 min on preventivmedel).

2020: nu är den video, som jag nämner ovan, inte tillgänglig, men här finns en liknande:

Om Bill Gates inte är ond och inte medvetet ljuger, hur kan han tänka då? En anledning till stora familjer är att stora barnadödligheten gjort att folk som vill att några barn skall kunna ta hand om en när man blir gammal måste ha många barn. Om man kan räkna med att de flesta överlever, försvinner det trycket på stora familjer. Så det är ett sätt som vacciner (om de fungerar) skulle kunna minska familjestorleken och därmed befolkningsökning.

Jag har inte lyckats (det är inte lätt i dessa polariserade tider) hitta tillräcklig grund för att ta ställning till om det har medvetet förekommit inblandning av fertilitetsnedsättande delar i vacciner i något/ra land/länder. Det skulle inte förvåna mig. Men det skulle inte förvåna mig heller om det är en ”bra historia” som sprids snabbt.

Jag själv skulle stödja en medveten befolkningspolicy som skulle ha som mål att minska befolkning på sikt. Men hur? Historiska traditioner som krig, folkmord och farsoter känns inte så lockande.

Kinas one-child program har förmodligen spelat en stor roll för deras möjlighet att utvecklas så snabbt. Samtidigt har kombinationen med traditionen om att föredra söner lett till en selektion (valda aborter eller ännu värre) som lett till en ansenlig kvinnounderskott. Det finns även problem med en del bortskämda ”only child”.

Mer tilltalade är erfarenheter från Kerala. Det visas vid 35 minuter i videon. Där är utbildning för alla en viktig grundpelare. Kolla gärna det avsnittet som är mycket hoppingivande.

I alla fall om du skulle tycka att förespråka befolkningsminskning (ens på längre sikt) är dålig, då är jag värre än Bill Gates uttalade mål.

Bill Gates sprider felaktigheter om vaccin och finansierar eländet

Där tycker jag att vi skall påpeka smittkoppsvaccin segern är en myt.  Att poliovaccin kampanjen i Indien bara minskat diagnosen polio (men inte barnförlamning!).

Att säga att Bill förespråkar ”befolkningsminskning”, och inte ”minskad befolkningsökning”, är fel. Om du förstår skillnaden och kan finna något som visar att han säger ”reduce population” var god visa mig.

Om du inte förstår skillnaden mellan ”befolkningsminskning” och ”minskad befolkningsökning” så säg till och jag skall göra en tydligare förklaring.

Att sprida Bill Gates vill minska jordens befolkning och använder vacciner då för att döda människor tror jag leder till att man uppfattas som oseriös. Det finns viktigare saker att påpeka om dåliga saker som Bill Gates sprider!

Gates förhindrar att vaccin säkerhet utreds!

2020- april fick jag se denna intervju med Gates. Han berättar om när han avråder Trump från att undersöka vaccin säkerhet 2017. 

Robert Kennedy Jr. hade sammanträtt med Trump och tanken var att sätta ihop en undersökning om möjliga biverkningar av vaccin. Kennedy var en aktiv miljörättsadvokat som bland annat kämpade mot utsläpp av kvicksilver från Kolkraftverk. Han hade blivit kontaktat av mödrar vars barn hade blivit skadade i samband med vaccination, troligen av den kvicksiverhaltiga medlet Thimerasol. Det ledde till att han engagerade sig mere och mere i vaccinfrågor. 

”Även en blind höna hittar ett korn”.  Jag är bedrövad av att amerikanska politiken är så rutten och hopplös för så många att en man som Trump kunde bli vald. Trots en uppmärksamhetsspann som är lika kort, som hans egen bild av sig själv är stor, så kan det hända att enstaka saker som kommer ur hans mun kan tåla att fundera på. Han hade tydligen kontakt med människor vars barn hade ändrats kraftigt till det sämre i samband med vaccination. Så jag hade vissa förhoppningar när han hade kontakt med Robert Kennedy Jr. Jag undrade vad som hände, … när inget mer hände!     Nu vet jag att Gates var framme och hindrade. 

Gates foundation som ger mycket pengar till vaccin forskning, men inte till forskning om vitamin Ds ev förmåga att minska sjukdom. Här är en källa om vitamin Ds betydelse : https://youtu.be/BD_96ybTMNE 

Andra rykten om Gates

För mig räcker att att veta att har sprider felaktiga idéer om vaccin och bekostar vaccin kampanjer för att inte jag skall uppfatta honom som en kraft för det goda.  (Även om han kanske tror det).  

Det är svårare att veta om andra rykten är sanna eller bara bra historier för att svärta ner ”fienden”. 

t ex:
”Gates vaccinerar inte sina egna barn”  Denna historia bygger på ett ”bakom stängda dörrar” möte, gör det väldigt svårt att kolla.  En sån artikel:
https://iamamalaysian.com/2018/02/14/bill-gates-former-doctor-says-billionaire-refused-to-vaccinate-his-children/

Om jag skulle försöka vara ”djävelns advokat”  här: Han skulle kunna tro att barn i fattigare länder löper större risker att skadas av infektionssjukdomar så de skulle ha större nytta (trots ev biverkningar) av vaccin än vad hans barn skulle ha. 

 

”Gates tjänar pengar på pharma”  –  det finns mera trovärdiga källor på denna anklagelse. Men de investeringar skall ingå i hans stiftelse som skall hjälpa andra. Låter ju bra. Men stiftelsen sprider vacciner, så det riskerar att skynda på vaccineländet. 

En annan sak som dykt upp är att Gates hade kanske rätt mycket kontakt med Jeffrey Epstein, dömd sex brottsling. Här är en kommunikations professor som analyserar en intervju som berör detta:

och reportage om antalet besök:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.