Detta är bara ett utkast än så länge
Jag tycker att väldigt olika inställningar till fetter av olika slag åberopar vetenskaplig stöd. Jag tror ingen förespråkar transfetter. De flesta förespråkar mat som är mer ”hel”, mindre industribearbetad. Men när det gäller kolesterol, kolhydrater, mättade fetter, fetter från djur så går de starkt isär.
Jag tänkte i alla fall samla några som pekar åt olika håll och har vetenskaplig stöd.
Djurfett, LCHF OK
t ex Mercola: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/08/31/saturated-fats-heart-disease.aspx?e_cid=20150831Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150831Z2&et_cid=DM84460&et_rid=10975297
kostdoktorn svensk LCHF
Växtbaserad kolhydratrik = bra (för de flesta Dr Macdougal
Vegamsk Dr Greger
hinner inte göra klar just nu
Low Carb Diets: Mortality and Diabetes Long Term Data
med cram
https://www.youtube.com/watch?v=GeL7_0FgsfQ