Tänder

Just nu har jag ett speciellt intensivt intresse för tänder. Jag har tandvärk som gjort att jag har inte sovit speciellt väl de sista 2 nätterna. Lyckades bara få en viss lindring med FasterEFT som brukar vara jättebra med smärta av olika slag. Jag brukar undvika smärtmediciner. Paracetamol (”Alvedon”) är en av de vanligaste dödliga förgiftningar och förgiftningarna har ökat med privatisering av droghandeln, och ökad läkemedelsreklam. Ett mått på hur ont jag har haft är att jag, ändå, har tagit 3 st under de senaste 48 timmarna.

En vän föreslog ”oil pulling”. Jag hade stött på det som alternativ vid tandvärk förut, men inte då jag hade värk. Det skulle också leda till vitare tänder. Jag provade i 2 veckor för blekning men kunde inte med säkerhet se att blekningen fungerade, men munnen kändes väldigt ren efteråt.

Jag kom inte åt mina länkar på natten med min lilla smartphone och provade ”första bästa” jag hittade och gjorde ”oil pulling” med solrosolja (ca en matsked spolas runt i munnen under 15-20 minuter och spottas ut och munnen sköljs med salt vatten.)

Det finns en hemsida om alternativtandvård med väldigt utförliga uppgifter (inkluderar även motsägelsefulla uppgifter som ger dig chansen att utvärdera de!). Jag ger en länke till sidförteckning ”site map” så du ser direkt hur mycket som tas upp där: http://www.healingteethnaturally.com/sitemap.html

Jag skall prova sköljning med stark salt vatten lösning som hen tycker är den smärtlösning som oftast och snabbast fungerat för folk med akut ont.

Jag tänker skriva mera om tänder sedan, men ville få den här länken upp här, för andra och mig själv!

Windows/dator problem? Puppy till undsättning!

Min skrivbordsdator med XP höll på krascha gång på gång i morse. Tog och dammade ur kylfänsar  på processorn och försökte igen. men det kraschade om och om. Då gjorde jag vad jag alltid gör när en dator kraschar eller inte uppför sig på annat sätt. Satte in en Live CD/DVD med PuppyLinux. Denna synnerligen kompakta kraftpaketet brukar få igång en användbarhet på några minuter, även om HDisken skulle vara väck. Du kan snabbt få reda på vad som funkar rent maskinellt. Du kan kolla mail, surfar, skriva dokument, bilder.  Sedan kan du försöka fixa: Vanligast är att något i Windows har blivit fel. Man kan kolla om hårddiskarna fungerar, partitionera om de, sätta boot flaggor, ta bort filer du inte kommer åt i Windows mm.

Just nu är jag fortfarande i Puppy. Passade på att se om jag kunde få igång min skrivare, en HP PSC 1210 allt i ett maskin. Den kan vara besvärlig att installera även i Windows. Jag hittade inga drivrutiner i standard filer som kom med Puppy. Provade puppys chat kanal på Freenode.net. Där var det någon (på Kanariöarna) som kunde hjälpa mig hitta drivrutin för den, först för utskrifter och sedan skanning. Passade också på att byta till en bättre chatklient, xChat, som stöder fil överföring mm.

Puppy kan vara ett bra alternativ för att få igång maskiner som inte orkar med senare versioner av windows, och vars gamla Windows version har fått snigel fart och stöder inga moderna saker.

”Vaccinera” oss mot spinndoktorer!

Förlåt att även jag faller för frestelsen att använda ordet ”vaccinera oss” som om det verkligen innebar ”skydda oss”. Tron på vacciners effektivitet har bankats in i oss i decennier. Så snart ett problem uppstår, så börjar folk önska att man kunde uppfinna ett vaccin för det.

Det som vi verkligen behöver är att öka folks historiska kunskaper så den allmänna tron ”vacciner har vi att tacka för mycket. De är effektiva och säääkrraa. Amen.”, att den tron skall avslöjas för att vara just tro och inte vetenskap, trots dess prästers vita rockar. Annars fortsätter lobbisterna som dessa att sänka våra landsting (och våra immunsystem):
http://newsvoice.se/2013/01/04/glaxosmithkline-och-public-affairs-chefen-johan-thor-lag-bakom-hpv-vaccinet-i-sverige/

Där står bland annat: ”HPV-vaccin innebar nästan en tredubbling av vaccinationskostnaden i landstingen på några år. Denna kostnad är någon annans vinst och GlaxoSmithKline var en av vinnarna.”  [min fetstil]

Att vacciner är så ”säääkkkrraaa” börjar gemene man ifrågasätta, utan att lära mera historia, när narkolepsifallen i spåret av svininfluensavaccinet blev så många att de inte kunde sopas under mattan.