”Vaccinera” oss mot spinndoktorer!

Förlåt att även jag faller för frestelsen att använda ordet ”vaccinera oss” som om det verkligen innebar ”skydda oss”. Tron på vacciners effektivitet har bankats in i oss i decennier. Så snart ett problem uppstår, så börjar folk önska att man kunde uppfinna ett vaccin för det.

Det som vi verkligen behöver är att öka folks historiska kunskaper så den allmänna tron ”vacciner har vi att tacka för mycket. De är effektiva och säääkrraa. Amen.”, att den tron skall avslöjas för att vara just tro och inte vetenskap, trots dess prästers vita rockar. Annars fortsätter lobbisterna som dessa att sänka våra landsting (och våra immunsystem):
http://newsvoice.se/2013/01/04/glaxosmithkline-och-public-affairs-chefen-johan-thor-lag-bakom-hpv-vaccinet-i-sverige/

Där står bland annat: ”HPV-vaccin innebar nästan en tredubbling av vaccinationskostnaden i landstingen på några år. Denna kostnad är någon annans vinst och GlaxoSmithKline var en av vinnarna.”  [min fetstil]

Att vacciner är så ”säääkkkrraaa” börjar gemene man ifrågasätta, utan att lära mera historia, när narkolepsifallen i spåret av svininfluensavaccinet blev så många att de inte kunde sopas under mattan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *