Genetisk Skrämd för Cancer?

Skrämd rollmodell stympar sig

Vanlig media har skrämt oss mycket för cancer och hur lite vi kan göra för att skydda oss. Konventionell forskning knuten till farmakologiska firmor försöker ta fram samband med gener. Det leder till en ”offer” syn på sig själv. Så folk som Angelina Jolie har, på grund av att kvinnor i hennes släkt har fått bröst cancer, opererat bort brösten. Även om det garanterar att hon inte får bröstcancer, så finns det många andra varianter på cancersmörgåsbordet som Jolie kan få. Jag tror även att oron ökar risken!

Det är bra att veta att vi alltid har många cancerceller i kroppen, som kroppen helt naturligt tar hand om när vårt immunförsvar är inte nedsatt.  Att veta att vår kropp brukar ta hand om cancer gör att det blir naturligt, om man får en diagnos, att fråga ”hur återställer jag min kropps immunförsvar?” (i stället för ”hur skall jag få någon annan att döda dessa jättefarliga celler!?!?”)

Då är det intressant med andra rollmodeller som denna

Her mother and grandmother both died of breast cancer at 47, and 36 years old, respectively. Her grandmother’s sisters died of cancer at early ages. Diabetes runs in her family. 

dvs: Hennes mor och mormor dog av bröst cancer, vid 47  resp 36 årsålder. Hennes mormors systrar dog av cancer i ung ålder. Sockersjuka är också vanlig i hennes släkt.

Hon är 70 och lever rå vegansk, med mycket egenodlat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *