File Expert (android)

Det är en gratis program (men en Pro variant med extra förmågor)

Den har inte speciellt bra hjälptexter, men programmet är väldigt kraftfull. Jag använder det mest för att hitta och hantera filer. Den har en väldig fin sätt att kunna överföra filer mellan telefonen och en dator om de befinner sig på samma nätverk.

I Fileexpert välj My tools>Web PC Suite den startar då en server och ger dig adressen som kan se ut, ungefär,  så här:

http://192.168.0.106:8080/  
verification code: 4127

Då går du till din dator och öppnar en webläsare och skriver in IP adressen som vidsades, i exemplet ovan: 192.168.0.106:8080
Den kommer att be om lösen, och då ger du: 4127

Det finns även en variant där en QR kod visas och man riktar telefonens kamera mot dator skärmen och blir inloggad.

Då öppnas en webbsida. Om du klickar översta ikonen ”File expert”  ser du filstrukturen hos din telefons SD kort (ev även dess intern minne). Om du vill ladda upp en fil till en viss mapp, bläddrar du till den och klickar upload knappen. Då kommer en box där du kan dra och släppa filer eller klicka ”Add files” och då kan du välja fil (eller flera samtidigt med Shift eller Ctrl) och ladda över till telefonen.

Om jag vill hämta filer från telefonen kan jag markera en fil eller mapp (verkar inte gå med flera på en gång) och klicka ”Download” eller ”Download as Zip” ikonen, och spara det till datorn.

Man kan göra alla vanliga filhanteringsmoment. Byta namn, kopiera, klipp och klistra i webbinterfacet.

Med Ikonerna: Gallery, Music och Videos, kan man snabbt se alla bilder, ljudfiler resp videos som Fileexpert har känt igen på telefonen.

iShare 1190 ikonen verkar gå till en online lagringstjänst som jag har inte satt mig in i.

 

Om jag vill hitta en viss fil så verkar inte det funka globalt i webb interfacet. Bättre att köra i appen på telefonen. Skriver mer senare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *